'Apple Kimliği askıya alındı' kimlik avı dolandırıcılığına kapılmayın

Şaibe

Member
Dolandırıcılar, insanları kandırmak için yeni ve açıkçası oldukça akıllı yollar bulmaya devam ediyor. Kimlik avı e-postalarını ve mesajlarını sosyal olarak o kadar iyi tasarlıyorlar ki, teknoloji konusunda en bilgili kullanıcıların bile iki kez düşünmesi gerekiyor. Bunun bir örneği “Apple Kimliği Askıya Alındı” kimlik avı dolandırıcılığıdır.

Son birkaç yıldır ortalıkta dolaştığından bunu daha önce görmüş olabilirsiniz.

İşleyiş şekli şöyledir: Apple'a benzeyen bir yerden, Apple Kimliğinizin askıya alındığını söyleyen bir e-posta alırsınız.

Gönderenin adı “Apple” olarak görünüyor, ancak e-posta aslında sizi kötü amaçlı bir bağlantıya tıklamaya çalışan bir dolandırıcıdan geliyor.

BAYRAM İÇİN 500$ HEDİYE KARTI HEDİYE EDİYORUM



iPhone'una bakan bir kadın (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

Bilmeniz gerekenler


Apple kimliği kimlik avı e-postaları son yıllarda çok yol kat etti. Eskiden düz metinlerdi, Apple markası yoktu ve kullanıcıyı selamlamıyor veya hitap bile etmiyorlardı. Ancak artık orijinal Apple e-postalarıyla neredeyse aynı görünüyorlar. Bu sahte e-postalar, oturum açma kimlik bilgilerinizi veya diğer hassas bilgilerinizi vermeniz için sizi kandırmak amacıyla Apple Kimliğinizin askıya alındığını iddia ediyor. Bir Apple logosuyla birlikte gelirler, gönderenin adı olarak “Apple Kimliği”ni gösterirler ve “Apple Kimliğine Git” yazan büyük mavi bir düğmeye sahiptirler.

YAPAY ZEKA (AI) NEDİR?

E-posta Apple Destek'ten geliyormuş gibi görünüyor ve “olağandışı etkinlik” veya eksik veya geçersiz bilgiler nedeniyle erişiminizin askıya alındığını iddia ediyor. Kimliğinizi doğrulayana kadar hesabınıza veya Apple hizmetlerine erişemeyeceğinizi söylüyor. Genellikle hesabınızı yeniden etkinleştirmek için kullanıcı adınızı, şifrenizi ve ek kişisel bilgilerinizi girmenizi isteyen sahte bir Apple sitesine yönlendiren bir bağlantı bulunur. Aciliyet sağlamak için, Apple Kimliğinizi 24 saat içinde doğrulamazsanız kalıcı olarak engelleneceği konusunda bile uyarıda bulunuyor.


e-postaları kontrol eden kişi


E-postaları kontrol eden bir kişi (Kurt “CyberGuy” Knutsson)


YENİ CYBERATACK IPHONE VE APPLE ID'LERİ HEDEFLİYOR: İŞTE GÜVENLİ KALMANIN ŞEKLİ

Kırmızı bayraklara dikkat edin


Dikkat etmiyorsanız, bunun gibi bir dolandırıcılıkta bağlantıya tıklayarak kandırılmanız kolaydır. Ancak dikkatli davranırsanız çok sayıda tehlike işareti vardır. Aşağıya örnek bir kimlik avı e-postası ekledim; sorunları hemen fark edeceksiniz. Birincisi, aslında Apple'dan değil; e-posta alan adı @uaepass.ae'dir ve bunun Apple ile hiçbir ilgisi yoktur. Herhangi bir yasal Apple e-postası “@email.apple.com” ile bitecektir, dolayısıyla diğer her şey anında tehlike işaretidir.

Sonra berbat dilbilgisi ve noktalama işaretleri var. 3,37 trilyon dolar değerindeki bir şirketin kesinlikle iyi bir içerik yazarına gücü yetebilir. Apple'daki birinin, sanki ilk kez e-posta yazıyormuş gibi geçmiş ve şimdiki zamanı karıştırmayacağını biliyorsunuz.

Bu cevheri alın: “Bu nedenle hesap verilerinizi yeniden doğrulamamız gerekiyor. Hesabınızı 48 saat içinde doğrulamadıysanız hesabınız kalıcı olarak kilitlenecektir, Apple ID'ye gidin ve mümkün olan en kısa sürede doğrulayın.” Sanki birisi bir sürü kelimeyi bir araya getirip bir gün demiş gibi görünüyor. Burada gramer dersi vermeye çalışmıyorum ama siz anladınız.

BURAYA TIKLAYARAK FOX BUSINESS'I HAREKETE GEÇİRİN


kimlik avı e-postası


“Apple Kimliği Askıya Alındı” kimlik avı e-postası (Kurt “CyberGuy” Knutsson)


IPHONE VE IPAD'İNİZİ MERAKLI GÖZLERDEN GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE NASIL KİLİTLEYİNİZ?

Kendinizi Apple Kimliği kimlik avı dolandırıcılıklarından korumanın 6 yolu


1. E-posta adresini kontrol edin: Her zaman gönderenin e-posta adresini doğrulayın. Apple'dan gelen meşru e-postalar “@email.apple.com” ile biten bir alan adından gelecektir. Eğer @uaepass.ae gibi başka bir şey varsa, bu bir dolandırıcılıktır.

2. Yazım ve dilbilgisi hatalarını arayın: Kimlik avı e-postalarında genellikle dilbilgisi ve noktalama işaretleri zayıftır. Mesaj tuhaf geliyorsa veya nasıl yazılacağını bilmeyen biri tarafından yazılmış gibi görünüyorsa şüphelenin.

3. Şüpheli bağlantılara tıklamayın: E-posta sizden bir bağlantıya tıklamanızı isterse bunu hemen yapmayın. Gerçek URL'yi görmek için bağlantının üzerine gelin. Resmi bir Apple web sitesine (veya güvendiğiniz herhangi bir siteye) benzemiyorsa tıklamayın.

Kötü amaçlı yazılım yükleyen ve potansiyel olarak özel bilgilerinize erişen kötü amaçlı bağlantılardan kendinizi korumanın en iyi yolu, tüm cihazlarınızda virüsten koruma yazılımının yüklü olmasıdır. Bu koruma aynı zamanda kimlik avı e-postalarına ve fidye yazılımı dolandırıcılıklarına karşı sizi uyararak kişisel bilgilerinizi ve dijital varlıklarınızı güvende tutar. Windows, Mac, Android ve iOS cihazlarınız için 2024'ün en iyi antivirüs koruması kazananları için seçtiklerimi öğrenin.

4. İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin (2FA): Bu, Apple Kimliğinize ekstra bir koruma katmanı ekler. Bir dolandırıcı şifrenizi ele geçirse bile ikinci kimlik doğrulama adımı olmadan oturum açamaz.

5. Doğrudan Apple ile doğrulayın: Bir e-posta veya mesajdan emin değilseniz doğrudan Apple'ın resmi web sitesine gidin veya destek ekibiyle iletişime geçin. Şüpheli bir e-postada sağlanan iletişim bilgilerini kullanmayın.

6. Veri kaldırma hizmetlerine yatırım yapın: Dolandırıcılar, daha inandırıcı kimlik avı girişimleri oluşturmak için genellikle çevrimiçi olarak kolayca bulunabilen kişisel bilgileri kullanır. Veri kaldırma hizmetlerine yatırım yaparak, internette açığa çıkan kişisel veri miktarını azaltabilir ve dolandırıcıların sizi etkili bir şekilde hedeflemesini zorlaştırabilirsiniz.

Hiçbir hizmet tüm verilerinizi internetten kaldırmayı vaat etmese de, bilgilerinizin yüzlerce siteden daha uzun bir süre boyunca sürekli olarak kaldırılması sürecini sürekli olarak izlemek ve otomatikleştirmek istiyorsanız, bir kaldırma hizmetine sahip olmak harikadır. Veri kaldırma hizmetleri için en iyi seçimlerime buradan göz atın.

APPLE CİHAZLARINIZI DAHA FAZLA ŞARJ EDECEK EN İYİ TELEFON ŞARJ KABLOLARI

Kurt'un önemli çıkarımları


Dolandırıcılar oldukça akıllı hale geliyor, ancak onların hilelerine kanmanıza gerek yok. Uyanık kalarak ve bu tehlike işaretlerine dikkat ederek, bu kimlik avı girişimlerini sizi hazırlıksız yakalamadan önce kolayca fark edebilirsiniz. Gönderenin e-posta adresini her zaman iki kez kontrol edin, hatalı dilbilgisine dikkat edin ve şüpheli bağlantılara tıklamayın. Bir şeyler ters giderse doğrudan Apple'ın resmi web sitesine gitmekten veya destek ekibiyle iletişime geçmekten çekinmeyin.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Apple gibi şirketlerin kullanıcıları dolandırıcılıktan korumak için yeterince çaba gösterdiğini düşünüyor musunuz? adresine yazarak bize bildirin. Cyberguy.com/Contact

Daha fazla teknik ipucum ve güvenlik uyarım için şu adrese giderek ücretsiz CyberGuy Rapor Bültenime abone olun: Cyberguy.com/Newsletter

Kurt'a bir soru sorun veya hangi hikayeleri ele almamızı istediğinizi bize bildirin

Kurt'u sosyal kanallarında takip edin

En çok sorulan CyberGuy sorularının yanıtları:

Kurt'tan yeni:

Telif hakkı 2024 CyberGuy.com'a aittir. Her hakkı saklıdır.



Kurt “CyberGuy” Knutsson, sabahları “FOX & Friends” programında Haberler ve FOX Business'a yaptığı katkılarla hayatı daha iyi hale getiren teknolojiye, donanıma ve cihazlara derin bir sevgi besleyen ödüllü bir teknoloji gazetecisidir. Teknik bir sorunuz mu var? Kurt'un ücretsiz CyberGuy Bültenini edinin, sesinizi, hikaye fikrinizi veya yorumunuzu CyberGuy.com'da paylaşın.